Cura cu drojdie

  Analiza biochimică a drojdiei de bere arată că aceasta conține aproape toată gama de aminoacizi esențiali (16 la număr), întreg complexul de vitamine B, vitaminele D, H, E, enzime minerale în formă asimilabilă, precum calciu, fosfor, magneziu, potasiu, fier dar și seleniu și crom, oligoelemente indispensabil vieții, proteine, lipide și glucide. 
  Cura internă este indicată în cazul anemiei, avitaminozei, rahitismului, demineralizării, tulburărilor de creştere, intoxicaţiilor, tulburărilor sistemului nervos, afecţiunilor hepato-biliare, afecţiunilor cardio-vasculare, bolilor digestive, diabetului zaharat, obezităţii, hiperglicemiei, hipercolesterolemiei etc. 
  Cura externă este recomandată pentru afecţiuni ale mucoaselor (stomatite, afte bucale, ulceraţii genitale, anale etc.) şi pentru boli de piele (seboree, acnee, alopecie, psoriazis etc.). 
  O cură cu drojdie durează minimum 10 zile și maximum 30 de zile, după care urmează o săptămână de pauză, după care cura se poate relua. 
 
  Drojdia proaspată se consumă cu miere de albine bio sau organică, de proveniență locală, astfel: la o linguriță de drojdie se adaugă două lingurițe de miere de albine, frecându-se amestecul până când se obține o pastă omogenă. 
  Doza zilnică pentru un adult este de 3 lingurițe de drojdie, care se administrează pe stomacul gol, înaintea meselor principale. 
 
  Drojdia uscată se dizolvă în jumătate de litru de suc proaspăt de legume, fructe, ceai sau iaurt. 
 Se folosesc două lingurițe de praf de drojdie uscată, se amestecaă bine cu sucul și consumă pe parcursul unei zile în 3 reprize, înaintea meselor principale. Cantitatea rămasă de la o administrare se păstrează la frigider. 
 Administrearea înaintea meselor principale scade pofta de mâncare, pe când administrarea după masă, crește pofta de mâncare, dar poate produce balonări.
  Drojdia de bere are proprietăţi remineralizante, vitaminizante, antitoxice, antianemice, tonice, antidepresive, hipocolesterolemiante şi hepatoprotectoare.
 
  Cura cu drojdie de bere este eficientă în caz de: 
  •  boli cardiovasculare cronice obezitate (cure de câte 20 de zile, cu 7 zile pauză, după care se poate relua)
  •   paralizii psoriazis, acnee, sclerodermie, seboree, alopecie (cură de 30 de zile, cu 7 zile pauză, după care se poate relua) 
  •  menține sănătatea pielii, părului și unghiilor 
  •  ulcerații vaginale, ulcerații anale stomatite, 
  •  afte bucale reglează raportul metabolic anabolism-catabolism 
  •  cancer de prostată, de piele, de ficat, de gât, de esofag (inhibă creșterea tumorilor și ameliorează efectele iradierii) 
  •  disfuncții sexuale 
  •  tulburări trofice 
  •  emență senilă, 
  •  maladia Alzheimer, boala Parkinson (cură de 14 zile, cu 14 zile pauză, după care se poate relua) 
  •  hipoacuzie, 
  •  ateroscleroză sistemică, 
  •  arteriopatii periferice, 
  •  osteoporoză, 
  •  reumatism, 
  •  andropauză, menopauză,
  •  hepatitele virale A, B, C, ciroză hepatică (în asociere cu polen, timp de 30 de zile, 7 zile pauză, după care se poate relua)
  •   gastrită, ulcer gastric, colită, enterocolită, constipaţie, 
  •  infecţii intestinale deficiențe imunitare boli infecțioase anemie, 
  •  carențe nutriționale, tulburări de creștere la copii
  •   scade colesterolul scade glicemia 
  •  are efect antidepresiv, tonic nervos (cură de 14 zile, cu 14 zile pauză, după care se poate relua) 
  •  are efect regenerator (cură de 14 zile, cu 14 zile pauză, după care se poate relua)
  •   favorizează refacerea florei intestinale 
  •  întărește sistemul imunitar adjuvant în gripă, pneumonie, variolă (cură de 14-21 de zile) 
  •  normalizează secreția de insulină (se consumă doar cu acordul medicului curant!)
  •  îmbunătățește memoria (cură de 14 zile, cu 14 zile pauză, după care se poate relua)
  •  întărește arterele reglează somnul stimulează creșterea la copii, 
  •  consolidează sistemul osos ajută la asimilarea mineralelor (cură de 21 de zile). 
 
 Mod de administrare. 
 În cazul tratamentului intern, avem trei modalităţi mari de folosire, în funcţie de forma în care se prezintă drojdia: proaspătă, uscată (pulbere) sau tablete (se găsesc în farmacii). Între drojdii, există aşa-zisele levuri înalte, de panificaţie, cu activitatea optimă între 15 şi 20°C şi levuri joase, cu activitate optimă între 5 şi 6°C, folosite la fabricarea berii. Ultimele sînt cele mai indicate în terapie. 
 Drojdia proaspătă se consumă cu miere: la o linguriţă de drojdie se adaugă două linguriţe de miere de albine, frecându-se amestecul până când se obţine o pastă omogenă. 
 Doza zilnică pentru un adult este de 3 linguriţe de drojdie de bere, care se administrează pe stomacul gol, dimineaţa, la prânz şi seara. 
 Drojdia uscată se dizolvă, de exemplu, în jumătate de litru de suc de morcovi (extras acasă cu storcătorul electric). 
 Se folosesc două linguriţe de praf de drojdie uscată, se amestecă bine cu sucul şi se păstrează la frigider. 
 Se bea întreaga cantitate de preparat într-o zi, în 3 reprize. 
 Tabletele le găsim în farmacii şi în magazinele naturiste, ele fiind extracte de drojdie prelucrate sub formă de comprimate. 
 De regulă, acestea sînt foarte eficiente în terapie, pentru că sînt obţinute din culturi de drojdie selecţionate astfel încât să aibă o concentraţie ridicată de seleniu şi de vitamine din complexul B. Prospectele oferă indicaţii de administrare. 
 
 Scheme de tratament, în cazul unor afecţiuni mai cunoscute. 
 Acnee - se face tratamentul intern descris mai sus. În plus, se mai aplică măşti obţinute din: 2 linguriţe de drojdie de bere, 2 linguri de ulei de măsline şi 2 linguri de miere lichidă. 
 Amestecul se omogenizează şi apoi se întinde pe ten, unde se lasă vreme de 30 de minute, după care se spală cu apă calduţă. 
 Anemie, tulburări de asimilare a mineralelor (în special a calciului şi a magneziului) - se face o cură de 21 de zile cu drojdie de bere. 
 Este un remediu foarte bogat în minerale si vitamine, care în plus şi ajută la metabolizarea corectă a acestora. 
 S-a demonstrat faptul că administrarea de drojdie de bere stimulează producerea de către organism a elementelor figurate ale sângelui, ceea ce deschide noi perspective în tratarea tulburărilor de coagulare, precum şi a altor boli ale sângelui. 
  Boli cardiovasculare cronice - drojdia de bere reglează nivelul colesterolului în sânge, aduce la valorile normale tensiunea şi favorizează funcţionarea miocardului.
  Hepatita virală A, B si C – doctorul german A. Schrauzer a studiat vreme îndelungată modul în care organismul uman se apără în faţa infecţiilor cu virusuri hepatice. El a observat că rezistenţa organismului în confruntarea cu acestea creşte semnificativ cînd se administrează drojdie de bere. Responsabili pentru aceasta imunitate sporită par să fie unii compuşi pe bază de seleniu, care ajută activitatea celulelor sistemului imunitar. 
 Paralizie, Parkinson, Alzheimer - se face în fiecare lună o cură de câte două săptămâni, în care se consumă zilnic 3-4 linguriţe de drojdie de bere. 
 Este un tratament cu o puternică acţiune reîntineritoare, cu efecte tonice asupra întregului sistem nervos. Acelaşi tratament este valabil şi în depresie, precum şi în tulburările psihice generate de stres. 
 Psoriazis, sclerodermie, afecţiuni dermatologice - se fac cure de o lună cu drojdie de bere (4 linguriţe pe zi), cu o săptămână de pauză. 
 Complexul de vitamina B, precum şi anti-oxidanţii conţinuţi de drojdie susţin îmbunătăţirea metabolismului celular la nivelul pielii. 
 Răceli şi boli infecţioase, deficienţe imunitare - se administrează vreme de 3 săptămâni câte trei linguriţe de drojdie proaspătă pe zi. 
 Seleniul, ca şi vitaminele conţinute de acest produs natural, măresc mult rezistenţa organismului la orice gen de infecţie. 
 Supraponderalitate, obezitate – unele studii arată că tratamentele de 20 de zile cu drojdie de bere, reluate de mai multe ori, ajută la scăderea în greutate. 
 Această remarcabilă proprietate terapeutică pare să se datoreze cromului conţinut din belşug în drojdia de bere. 
 Nu uitaţi însă că factorul hotărâtor este, totuşi, dorinţa şi voinţa de a slăbi… 
    O cură cu drojdie durează minimum 10 zile și maximum 30 de zile, după care urmează o săptămână de pauză, după care cura se poate relua.   Tratamentul de 20 de zile cu drojdie de bere, repetat de mai multe ori la rand, ajuta la scaderea in greutate si tratarea diabetului.  
 Administrearea înaintea meselor principale scade pofta de mâncare, pe când administrarea după masă, crește pofta de mâncare, dar poate produce balonări.

   Doza zilnica pentru un adult este de 3 lingurite de drojdie de bere, care se administreaza pe stomacul gol, dimineata, la pranz si seara înaintea meselor principale.     

   Drojdia de bere este contraindicată persoanelor care suferă de insuficiență renală gravă.

Evită să iei drojdie de bere dacă: 

  •  ai alegie la drojdie 
  •  ai colită ulceroasă sau boala Crohn 5. 
  •  poate agrava boala inflamatorie a intestinului. 
  •  ai sistemul imunitar slăbit (inclusiv pentru cei care au HIV). 

 Consumul de drojdie de bere poate provoca declanșarea unei infecții fungice.
 Drojdia de bere poate interacționa cu mai multe tipuri diferite de medicamente. 

 Discută cu medicul tău înainte de a lua drojdia de bere dacă utilizezi medicamente pentru diabet. 
 Drojdia de bere poate scade nivelul glicemiei. 
În asociere cu medicamente, aceasta poate provoca hipoglicemie.