Beneficiile consumului

   Reduce zaharurile de sange – drojdia de bere ofera una dintre cele de mai inalta calitate si cele mai usoare forme absorbabile de crom din orice aliment,
conform unor studii. 
  Cromul este mineralul ce ajuta la descompunerea glucidelor si a grasimilor pentru energie. 
 Se administreaza vreme de 2-3 saptamani cate trei lingurite de drojdie proaspata pe zi.
  
 Scade nivelul colesterolului "rău" și combate hipertensiunea.
  Doza zilnică este de 3 linguri de drojdie de bere care se administrează pe stomacul gol, dimineața, la prânz și seara.
 
 Anemia, tulburarile de asimilare a mineralelor (in special a calciului si a magneziului) - se face o cura de 21 de zile cu drojdie de bere. 
 
 Raceli si boli infectioase in general, deficiente imunitare - se administreaza vreme de 2-3 saptamani cate trei lingurite de drojdie proaspata pe zi. 
 
 Boli cardiovasculare cronice - consumul de drojdie de bere regleaza nivelul colesterolului in sange, aduce la valorile normale tensiunea si favorizeaza activitatea miocardului. 
 
 Paralizie, Parkinson, Alzheimer - se face in fiecare luna o cura de cate doua saptamani, in care se consuma zilnic 3-4 lingurite de drojdie de bere. 
 
 Psoriazis, sclerodermie, afectiuni dermatologice in general - se fac cure de o luna cu drojdie de bere (4 lingurite pe zi), cu o saptamana de pauza. 
 
 Acneea - se face tratamentul intern descris mai sus, la care se adauga masti obtinute din: 2 lingurite de drojdie de bere, 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de miere lichida. Amestecul se omogenizeaza si apoi se intinde pe ten, unde se lasa vreme de 30 de minute, dupa care se spala cu apa calduta. 
 
 Imbunatateste functia imunitara a organismului – drojdia de bere poate ajuta la imbunatatirea functiei imune. Beneficiile asupra sistemului imunitar ale drojdiei de bere includ inhibarea bacteriei rezistente la antibiotice ce provoaca diaree, numita si Clostridium difficile. 
 
 Drojdia de bere inhiba si agentii patogeni Salmonella si E.coli ai toxiinfectiei alimentare. Acest ingredient previne raspandirea Salmonellei la ficat si amelioreaza functia hepatica, care permite eliminarea eficienta a bacteriilor din fluxul sanguin.